12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Xtragolf reserveert voor golfbanen

Gepubliceerd op: 28-01-2008

NIEUWKOOP - Ineke Kooistra en Berry Dors hebben in Nieuwkoop XtraGolf opgericht, een bedrijf dat golfers en golfbanen met elkaar in contact brengt via de website www.xtragolf.nl. De initiatiefnemers willen met hun onderneming bevorderen dat golfers voordelig hun sport kunnen beoefenen.

De website moet in februari klaar zijn voor gebruik. Het aantal vrije golfers in Nederland loopt volgens schattingen van XtraGolf naar de 150.000. Velen van hen boeken op eigen houtje starttijden op golfbanen. ,,Dat kost al gauw tussen de veertig en zestig euro,'' stellen Kooistra en Dors. XtraGolf sluit contacten over speelmogelijkheden af met golfbanen in heel Nederland. Aan de andere kant is het bedrijf op zoek naar golfers die voor een vast bedrag per jaar maximaal 25 keer kunnen spelen op de deelnemende banen. Dit jaar moeten de golfers daarvoor 350 euro neerleggen.

Er zijn inmiddels afspraken gemaakt met negen golfbanen in Nederland. Voor het eind van dit jaar willen Kooistra en Dors contracten hebben met vijftien banen. De inschrijfkosten bedragen eenmalig 25 euro, daarna is het volgens de initiatiefnemers een kwestie van ‘reserveren en spelen'. Op dit moment kan er worden gespeeld op banen in Wilnis, Hitland, Abcoude, het Naarderbos, Rhoon, Engelenburg, Welschap en Maastricht.

Bron: AD.nl

<< ga een pagina terug