12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Westwood trekt goede lijn door

Gepubliceerd op: 25-01-2008

Twee tweede plaatsen behaalde Lee Westwood al in het nog prille seizoen. Vol vertrouwen trok de kleine Engelsman naar de Doha GC. Terecht. Na de eerste dag van de Qatar Masters deelt Westwood de eerste plaats samen met de Zuid-Afrikaan Anton Haig met een score van vijf onder par.

‘Hoe kan ik ook anders dan vol vertrouwen aan de start staan?', keek Westwood terug op zijn foutloze openingsronde. ‘Volgens mij ben ik van de laatste elf toernooien, tien keer in de top toen geëindigd!'

Hoewel Westwood er iets naast zat - in de laatste acht toernooien eindigde hij zeven keer in de top tien, inclusief een overwinning in de British Masters - is zijn vorm opzienbarend. Na een periode van uitblijvende successen heeft de man die ooit de Europese evenknie van Tiger Woods werd genoemd, de weg naar boven weer nadrukkelijk ingeslagen. Al is een overwinning in de tweede wedstrijd van de desert swing nog allerminst zeker. Daarvoor is er nog te veel golf te spelen en zijn er nog teveel kapers op de kust.

Gedeeld eerste is de Zuid-Afrikaan Anton Haig, die alleen bovenaan had kunnen staan als hij niet een bogey op de slothole had gemaakt. Op twee slagen van de leiders bevindt zich een grote groep spelers met daarin onder andere Sergoi Garcia, Henrik Stenson en Adam Scott.

Het Nederlandse trio heeft een grotere afstand. Muntz, Derksen en Lafeber gingen alledrie in de middagsessie van start, op een moment dat de woestijnwind nadrukkelijk van zich deed spreken.

Rolf Muntz , die in 2000 bewees goed overeind te kunnen blijven onder die omstandigheden, is na de eerste omloop de beste Nederlander. De routinier die zijn startbewijs dankt aan zijn overwinning in het millenniumjaar, maakte één boven par (73) en staat daarmee op de 59e plaats.

Daarmee staat hij een slag voor op Robert-Jan Derksen die net als vorige week niet aan de goede kant van de score wist te blijven. Veel gemiste fairways, 32 putts, twee bogeys en het uitblijven van birdies brachten de Nijmegenaar tot de nog lang niet kansloze 78e plaats.

De rij der Nederlanders wordt gesloten door Maarten Lafeber op de 91e plaats, met een totaal van drie boven par. ‘Ik heb meestal geen last van de wind,'aldus Maarten Lafeber, ‘maar het is wel erg lastig om putts van acht, negen meter, te maken onder die omstandigheden.' En Lafeber had veel lange putts nodig omdat hij nauwelijks de fairway wist te vinden, slechts vier van de veertien keer. ‘Ik stond niet heel goed te swingen, maar ook niet heel slecht, het voelde iets minder soepel dan vorige week, en als je dan de fairway mist dan is er nauwelijks bij de vlag te komen.'

Toch maakt de Nederlander zich geen zorgen. ‘Iets meer fairways en iets dichter bij de vlag en je maakt zomaar drie onder hier. Vandaag was het niet heel slecht, maar toch drie over. Jammer.'

Bron: NGF 

<< ga een pagina terug