12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Vrede rond golfbaan in zicht

Gepubliceerd op: 07-02-2008

GROESBEEK - De voorgenomen uitbreiding van de golfbaan Het Rijk van Nijmegen kan er komen. De laatste grote tegenstanders van de groeiplannen - de bewoners van de woning De Koekoek aan de Derdebaan - kunnen zich goeddeels vinden in een aangepast ontwerp dat onlangs aan ze is gepresenteerd. De Werkgroep Milieubeheer Groesbeek trok haar bezwaren tegen de uitbreiding eerder al in.

"De laatste puntjes worden nu op de 'i' gezet", zegt medebewoner Clemens Coppens over een overeenkomst die De Koekoek zal sluiten met 'Het Rijk'. "We hebben gekregen wat we wilden. Aanvankelijk was er een hoge heg om ons perceel getekend, waardoor we ons unieke uitzicht op het Reichswald zouden kwijtraken. Verder maken we afspraken over het gebruik van de baan. Dat ze bijvoorbeeld niet om zes uur in de ochtend het gras komen maaien."

Ook directeur Jacqueline Lambrechts, die momenteel in de Verenigde Staten verblijft, denkt dat alles in kannen in kruiken is: "Als ik over anderhalve week terugkom, verwacht ik dat alles goed is."

Het optimisme van de golfers is af te lezen aan de enorme zandbulten die al op de beoogde groeilocatie zijn verschenen. Het betreft zand dat is vrijgekomen bij het graven van een parkeergarage bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

De uitbreiding van de golfbaan - aan de twee keer achttien holes worden er negen toegevoegd - vindt plaats aan de noordkant van het terrein. De beide westelijke oksels van de Zevenheuvelenweg en de Derdebaan worden aan het golfmekka toegevoegd. Daardoor ontstaat een van de grootste golfbanen van Nederland. De grens liggen straks pal tegenover de Canadese Erebegraafplaats.

De twee gezinnen die in De Koekkoek wonen, blijven wel verdrietig over alle veranderingen. "We zijn niet blij dat er een golfbaan om ons heen komt te liggen", zegt Coppens. "We kwamen hier ooit om de natuur. Lekker vliegeren en paardrijden bij de boer achter ons gaat straks niet meer. Maar goed, we moeten nu gewoon als goede buren met de golfbaan verder."

Bron: de Gelderlander 

<< ga een pagina terug