12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Tiger op weg naar één miljard

Gepubliceerd op: 05-02-2008

De rijkste sportman ter wereld was hij al, maar de eerste sportman met één miljard op zijn bankrekening is hij nog niet. Maar dit duurt niet lang meer. Volgens het golfmagazine Golf Digest is de Amerikaanse golfer Tiger Woods binnen een paar jaar de eerste atleet op aarde met méér dan een miljard dollar aan inkomsten. Wat Woods daarvoor moet doen? Winnen, veel én vaak.

In het seizoen 2007 sleepte de beste golfer ter wereld ruim 122 miljoen dollar aan prijzengeld en sponsorinkomsten binnen. Bij elkaar opgeteld harkte Woods nu, sinds de start van zijn profcarrière in 1996, bijna 770 miljoen dollar bij elkaar. Als hij in dit tempo doorgaat met geld verdienen overschrijdt Woods in 2010 de magische grens van 1 miljard. En daarmee zou hij de eerste atleet zijn die dit bedrag, dankzij zijn sport, bij elkaar krijgt.

Maar hoe verdien je één miljard met putten, chippen en swingen? Allereerst is er natuurlijk het prijzengeld. De populariteit van golf is de voorbije jaren sterk toegenomen en met die populariteit steeg ook het prijzengeld. Inclusief bonussen sleepte Woods afgelopen jaar zo'n 23 miljoen binnen. Maar het echte grote geld zit hem in de zogenaamde ‘endoresements'. Deze alternatieve inkomsten leverden Tiger in 2007 bijna 100 miljoen op. Vooral de sponsordeal met Nike (geschatte waarde 25 miljoen per jaar) het ontwerpen van golfbanen, vooral in Azië, leggen Woods geen windeieren.

Méér geld dan wie ook
De jaarinkomsten van Woods zijn hiermee hoger dan die van welke sportman dan ook. Woods laat met zijn astronomische jaarsalaris bokser Oscar De La Hoya (43 miljoen per jaar) collega golfer Phil Mickelson (42 miljoen per jaar) en coureur Kimi Raikkonen (40 miljoen per jaar) ver achter zich. En het einde is nog niet in zicht.

Leuk pensioen
Zodra Woods met pensioen gaat wacht hem namelijk nog een aangename verrassing. Dankzij het lucratieve pensioenplan van de PGA (Professional Golfers' Association of America) heeft Woods wellicht zicht op nóg een miljard. De Amerikaanse sportjournalist Dan Wetzel dook in de pensioengegevens van Woods en berekende dat de Amerikaan, mits hij nog een paar jaar op het hoogste niveau blijft presteren, zicht heeft op nog een miljard. Dit bedrag zou volgens Wetzel tot stand komen Dankzij het lucratieve uitbetalingssysteem van de PGA, de constante prestaties van Woods, het hoge prijzengeld en een uitermate gunstige rente.

Maar voor we daar zijn moet Woods eerst nog een paar seizoenen golfen. Hij lijkt in ieder geval op de goede weg. Dit jaar verdiende Woods, dankzij het winnen van de Buick Invitational, alweer $936,000...

Bron: Planet Internet 

<< ga een pagina terug