12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Schep duidelijkheid over tweede golfbaan op vuilstort Ullerberg

Gepubliceerd op: 01-02-2008

Moet er bebossing komen op het landgoed Ullerberg in Leuvenum of is de aanleg van een tweede heidegolfbaan hier mogelijk? De fractie van de Partij van de Arbeid in Provinciale Staten van Gelderland vindt dat de eigenaar van het landgoed hierover snel duidelijkheid moet verkrijgen.

Het landgoed is eigendom van de erven Waller. Een deel van het terrein is langdurig in gebruik geweest als regionale vuilstort. Met de opbrengsten hiervan werd deels het onderhoud van het landgoed betaald.

De stortplaats is sinds 31 december 2006 gesloten. In overeenstemming met de vergunning wordt de stortplaats afgedekt. Eind 2012 vindt dan een overdracht plaats aan de provincie Gelderland die verantwoordelijk wordt voor de eventuele nazorg.

Volgens de oorspronkelijke voorwaarden in de vergunning moet het terrein van de vuilstort worden bebost. Volgens de PvdA zijn de inzichten over beplanting aan verandering onderhevig.

Daarom hebben de erven Waller de provincie gevraagd of de aanplant van bos nog noodzakelijk is. De aanplant moet namelijk om de zoveel jaar weer weg om de afdekfolie te vernieuwen die over de stort is aangebracht.

De erven Waller willen daarom liever een tweede heidegolfbaan aanleggen die voor het publiek toegankelijk is. Daarmee kan tevens een nieuwe bron van inkomsten worden aangeboord. De erven willen daarom de benodigde boscompensatie eventueel elders realiseren of ontheffing van de natuurcompensatie.

Hierover zijn wel gesprekken met de provincie maar dat heeft geen duidelijkheid gebracht. In sommige gevallen wordt gezegd 'Boscompensatie is opgelegd, dus moet', terwijl in andere gevallen daar soepeler tegenaan wordt gekeken.

Bron: de Stentor 

<< ga een pagina terug