12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Motie tegen woningen bij golfbaan sneuvelt

Gepubliceerd op: 06-02-2008

GROU - Opnieuw heeft een motie van de oppositiepartijen in Boarnsterhim over de golfbaan in Goattum het vanavond niet gehaald in de gemeenteraad. Met zes stemmen voor en tien tegen werd het verzoek om een duidelijk ‘nee' te laten horen tegen de bouw van vijftig recreatiewoningen bij de golfbaan verworpen.

FNP, VVD en GB2000 wilden met een duidelijke uitspraak aan projectontwikkelaar Roland Notermans laten weten dat de huidige plannen niet passen in het door de vorige gemeenteraad vastgestelde beleid. Die raad wilde wel een golfbaan toestaan, maar hier gaat het om een recreatieproject met ook nog eens woningen en een jachthaven, aldus de drie fracties.

In eerste instantie dachten zij de steun te hebben van de coalitiepartijen PvdA en CDA. De fractievoorzitters van deze partijen hadden nog geen week geleden laten weten de motie te ondersteunen. Maar Hanneke Dekker, fractievoorzitster van de PvdA, trok gisteren het boetekleed aan. Haar fractie wist haar te overtuigen dat het netter is eerst de uitkomst van de milieu-effectrapportage (MER) af te wachten. Het is niet uit te sluiten dat de resultaten daarvan de ondernemer toch al dwingen zijn plannen aan te passen.

Bron: Leeuwarder courant 

<< ga een pagina terug