12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Kap 639 bomen voor 2 holes

Gepubliceerd op: 29-01-2008

WASSENAAR - In Wassenaar is beroering ontstaan over de aangekondigde kap van 639 bomen. De Golfclub Duinzicht wil twee holes toevoegen aan haar terrein. De gemeente is akkoord en ook de Raad van State zou de kap goedkeuren.
afbeelding vergroten.

GroenLinks heeft vragen gesteld aan het college, terwijl buurtvereniging Wassenaar-Duyndigt op haar achterste benen staat. Bestuurslid Frank Basters heeft er geen goed woord voor over. ,,Het is onbegrijpelijk en ergerlijk dat de kap van bomen op zo'n grote schaal in deze belangrijke bufferzone tussen Wassenaar en Den Haag wordt toegestaan. Nota bene een rijksbufferzone en een ‘Topgebied behoud cultureel erfgoed'.

Vice-voorzitter Bob IJntema van Golfclub Duinzicht spreekt tegen dat straks een grote kale vlakte resteert. ,,De 3,8 hectare grote Amonsvlakte wordt slechts voor 0,8 hectare ingericht als golfbaan. Natuurlijk komt er ruim voldoende groencompensatie.''

Volgens IJntema is de uitbreiding hard nodig voor zijn golfclub om te kunnen voldoen aan het belangrijke Handicap Systeem van de European Golf Association, zodat Golfclub Duinzicht volledig meetelt.

Bron: AD.nl 

<< ga een pagina terug