12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Inval golfbaan Van Kooten

Gepubliceerd op: 11-01-2008

AMSTERDAM - De Portugese fiscale opsporingsdienst Financas heeft in de Algarve een inval gedaan bij golfresort Castro Marim Golf van de vermaarde Nederlandse ondernemer Willem van Kooten. Tijdens de doorzoeking zijn de complete administratie en een groot aantal computers van het complex in beslag genomen.

Van Kooten, vooral bekend uit de muziekindustrie, bevestigt het onaangekondigde bezoek van de opsporingsdienst aan zijn 27 holes tellende golfresort, waarop eveneens 55 villa's staan. Aanleiding voor de inval vormt een geschil met de Portugese fiscus. "De Financas heeft een aantal vragen gesteld over de bedrijfsvoering. Die worden nu beantwoord door mijn advocaten", aldus de zakenman, die het golfcomplex te koop heeft staan.

Sfeer impressie van Castro Marin Golf & Country

Van Kooten ontkent dat de inval te maken zou hebben met vermeende belastingontduiking. Onder Nederlanders in de Algarve gonst het van de geruchten hierover. "Allemaal onzinverhalen. We bouwen en verkopen de huizen keurig onder de vlag van een Portugese vennootschap."

Bron: De telegraaf << ga een pagina terug