12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Holmes doet het weer

Gepubliceerd op: 04-02-2008

US TOUR - Even verkrampte hij, om zichzelf alsnog te herpakken en de zege in het FBR Open op te eisen. Op de eerste play off hole versloeg J.B. Holmes de op papier sterkste speler in het veld: Phil Mickelson. De 25-jarige J.B. Holmes won het FBR Open al eerder: in 2006 verpletterde hij zijn concurrenten met een voorsprong van zeven slagen.

In Arizona, op een uurtje rijden van het stadion van de University of Phoenix waar de Superbowl werd gespeeld, was J.B. Holmes afgelopen zondag wederom de beste. Op de eerste play off hole, de par-4 achttiende, versloeg hij de nummer twee van de wereldranglijst Phil Mickelson.

Holmes deed dat zondag ten overstaan van een publiek van ruim 71.000 toeschouwers. Geen onaardig aantal, gezien het feit dat Amerika's grootste sportevenement even verderop werd gespeeld, waar 73 duizend mensen live getuige van waren.

Over de hele week genomen bracht het FBR Open meer dan een half miljoen mensen op de been - ook dat is geen onaardig aantal, met de Super Bowl op nog geen uur rijden. Derde werd Charles Warren, op -13, één slag meer dan de winnaar en runner up. Holmes ging na drie dagen aan de leiding met -14, bleef 23 holes achtereen bogeyloos, ging naar zestien onder par, maar liet steken vallen op zeven, acht en tien. Op de vijftiende sloeg hij zijn bal in het water en verloor daarmee ook de leiding in het klassement. De gedachte aan ‘choken' kwam heel even in hem op. ‘Ik heb me er tegen verzet', aldus Holmes. ‘Ik sloeg een paar slechte ballen, dat is nu eenmaal golf.'

Toch trok Holmes aan het langste eind in Arizona en eindigde in stijl, met een birdie, voor een ronde 71. Het was een birdie die hij nog niet had laten zien in de afgelopen dagen - in elk geval niet op de slothole. Maar op de twee momenten die er toe deden, produceerde Holmes er twee - één om de stand met Mickelson alsnog gelijk te trekken, en één om te winnen. ‘Indrukwekkend golf', zo luidde de conclusie van de nummer twee van de wereld, Phil Mickelson, na afloop van de wedstrijd. ‘Ik kan blijkbaar goed onder druk spelen', reageerde de winnaar.

Bron: NGF 

<< ga een pagina terug