12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfbaan snel aanleggen

Gepubliceerd op: 18-01-2008

WOERDEN - De beoogde golfbaan tussen Woerden en Kamerik moet er snel komen. Dat vindt de Woerdense Golfvereniging Cattenbroek.

De golfvereniging is met een veehouder overeengekomen zeventig hectare grond ten oosten van de Van Teylingenweg te huren. Het bestuur heeft een gedetailleerd plan opgesteld, dat onder meer voorziet in vijftien hectare waterberging en een wandelpad door de polder Groot Houtdijk. Dat pad moet aansluiten op de Grechtroute van de ANWB, aan de overzijde van de Van Teylingenweg. Aanleg van de baan kan bovendien de natuur versterken, aldus de ontwerpers.

Cattenbroek, dat negenhonderd leden telt, zoekt al zeven jaar naar een geschikte plek bij Woerden. Twee locaties rondom de Cattenbroekse recreatieplas vielen af.

Gisteravond vroeg Gerd Beunk, voorzitter van de golfvereniging, de Woerdense raadsleden haast te maken met toestemming voor de nieuwe golfbaan.

Beunk vindt dat de baan een prominente plaats verdient in de dit jaar op te stellen gemeentelijke structuurvisie. Hij heeft goede hoop dat dit lukt, omdat de verantwoordelijke wethouders er positief tegenover zouden staan. Er is nog wel toestemming nodig van de provincie.

Volgens Beunk zal de beoogde baan een groene buffer vormen tussen Woerden en Kamerik, waardoor er geen grootschalige nieuwbouw zal plaatsvinden.

Het eerste ontwerp voorziet in een achttien holes golfbaan, met een negen par drie oefenbaan, een driving range en een clubhuis. De overheid hoeft geen geld bij te leggen. Ten noorden van Kamerik, bij Kameryck, ligt sinds vorig jaar een zogenoemde pitch en puttbaan. Hier is het mogelijk op een laagdrempelige manier te golfen.

Bron: AD.nl 

<< ga een pagina terug