12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfbaan Bentwoud met 27 holes in 2010

Gepubliceerd op: 23-01-2008

ZOETERMEER - De nieuwe golfbaan in het Bentwoud ten oosten van Benthuizen en de wijk Oosterheem gaat in het voorjaar van 2010 open. Dat is de verwachting van de initiatiefnemer, de Stichting Golf Bentwoud. Als alles goed gaat, begint de aanleg van het terrein aan het einde van dit jaar.

Het golfcomplex komt in het westelijke deel van het Bentwoud. Dit 1300 hectare grote bos zal zich over vijf jaar uitstrekken van Zoetermeer/Benthuizen tot Boskoop en Waddinxveen. De golfbaan beslaat ruim 100 hectare.

Golf Bentwoud telt straks drie lussen van elk negen holes die geschikt zijn voor officiële wedstrijden. Daarnaast komt er een baan met negen holes waarop ook mensen zonder golfvaardigheidsbewijs mogen spelen. Centraal op het terrein is een paviljoen met restaurant en golfshop gepland.

De aanleg van de baan heeft voortdurend vertraging opgelopen. In de eerste planning hadden de golfers al dit jaar een balletje op de Bentwoud-green kunnen slaan. Vooral de langdurige en gecompliceerde procedures hebben voor veel oponthoud gezorgd.

Een belangrijke mijlpaal is nu in zicht. Op dit moment ligt de zogenoemde milieueffectrapportage (MER) ter inzage op het gemeentehuis van Rijnwoude. Als omwonenden geen onoverkomelijke bezwaren hebben, zou de versnelde wijziging van het bestemmingsplan eind oktober rond kunnen zijn.

Daarmee zijn nog niet alle planologische hindernissen weggewerkt. „De ontsluiting is een probleem,'' zegt Huibert Verschoor, woordvoerder van de Stichting Golf Bentwoud. „Voorlopig zal dat gaan via de Hoogeveenseweg (provinciale weg Benthuizen-Boskoop, red.), maar de bedoeling is dat er uiteindelijk een rotonde komt bij Benthuizen voor de golfbaan en de rest van het Bentwoud. Dat ligt allemaal bij de provincie. Eén ding is zeker: de golfbaan komt er en zal eerder klaar zijn dan het Bentwoud zelf.''

Het nieuwe golfcomplex wordt laagdrempelig. Verschoor: „We zijn geen besloten club met een ballotage. Het wordt een pay and playbaan. Als je veel mensen naar je baan haalt, heb je ook veel mensen op je driving range en in het restaurant.''

Verschoor verwacht geen harde concurrentie met Burggolf in Zoetermeer. „Dat zal goed samengaan. Burggolf zit in een wat ander deel van de markt en heeft een meer besloten karakter.''

Bron: AD.nl 

<< ga een pagina terug