12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfbaan breidt uit ondanks bezwaar agrariers

Gepubliceerd op: 17-01-2008

DEN HAAG/ASTEN - Golfbaan 't Woold in Asten is aan alle kanten in strijd met het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Asten. Dit heeft de Raad van State gisteren beslist in de rechtszaak die gepikeerde agrariërs uit de omgeving hebben gevoerd.

Uit de uitspraak van de hoogste bestuursrechtbank blijkt dat de gemeente er niet omheen kan het golfcomplex van de Astense gebroeders Van Eijk stil te leggen en te sluiten. Maar zover komt het niet, zo heeft de gemeente al laten weten. De gemeenteraad van Asten heeft gebruik gemaakt van zijn wettelijke mogelijkheid een nieuw bestemmingsplan te maken waarin de golfbaan wel past. Tegelijk met legalisering van het complex krijgen de broers Van Eijk de mogelijkheid hun 9-holes golfbaan uit te breiden tot een 18-holes baan. De Raad van State bepaalde gisteren dat de gemeente nooit toestemming had mogen geven voor de aanleg van het complex aan de Gezandebaan omdat de bestemming van de grond agrarisch is.

Een deel van de grond is zelfs kwetsbaar met landschappelijke en vogelkundige waarden. Het deel van het golfterrein dat niet agrarisch is heeft de bestemming 'recreatieweide'. Volgens het gemeentebestuur is zo'n bestemming geknipt voor een golfbaan maar ook op dit punt tikt de Raad van State de gemeente op de vingers. De agrariërs klagen over golfballen op hun akker en verkeersdrukte. Ze gaan in beroep bij de Raad van State tegen het nieuwe bestemmingsplan.

Bron: De Ondernemer.nl << ga een pagina terug