12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golf aan de Perzische Golf

Gepubliceerd op: 15-01-2008

Het golfcircuit van de European Tour verplaatst zich naar het ‘golfgebied'. Abu Dhabi legt deze week de rode loper uit voor de professionals, onder wie Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen. En misschien ook nog ‘reserve ‘ Joost Luiten. Aan de Perzische Golf begint donderdag de drieluik in Abu Dhabi, daarna volgt een uitstapje naar buurland Qatar om vervolgens weer te eindigen in de Verenigde Arabische Emiraten in Dubai.

De Nederlanders bewaren goede herinneringen aan het Midden-Oosten. Rolf Muntz won in 2000 in Qatar en Robert-Jan Derksen vestigde zijn naam wereldwijd door in 2003 in de Dubai Desert Classic de titel voor de neus van Ernie Els weg te kapen.

Ook in het Abu Dhabi Championship haalde Derksen geen slechte rapportcijfers. Vorig jaar eindigde hij in het sterke deelnemersveld op de negende plaats, op vijf slagen van winnaar Paul Casey. Meer dan dertig spelers - ook Maarten Lafeber( 41ste) - speelden de National Course elke dag in par of lager.

Derksen ook. Daarom werd de moeilijkheidsgraad iets verhoogd. Er ligt ten opzichte van vorig jaar meer rough op de baan en de par-4 zestiende hole is gerestyled. Dat was al geen makkelijke hole van 425 meter lang, maar met een grote waterhindernis aan de rechterkant van de fairway, het verplaatsen van een bomenrij en nieuwe bunkers wordt de uitdaging nog groter op de hole waar Derksen vorig jaar twee birdies en evenzoveel parren noteerde.

De deelname van Luiten was aan het begin van deze week nog niet bevestigd. Hij steeg in het weekeinde van zevende naar eerste reserve en moet dus hopen op nog een afzegging. Hij is al wel afgereisd naar het Midden-Oosten. 'Ik verwacht nog wel in het toernooi te komen. Zo niet, dan is het een mooie plek om te trainen', aldus de 22-jarige Bleiswijker.

Bron: Thisisgolf.nl 

<< ga een pagina terug