12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Fietspad weg voor golf

Gepubliceerd op: 02-02-2008

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Het fietspad over de Westelijke Oude Havendijk tussen Middelburg en Nieuw- en Sint Joosland verdwijnt. Het moet wijken voor de aanleg van de golfbaan bij de wijk Mortiere.

De route is de enige weg tussen Middelburg en Nieuwland die fietsers enige beschutting biedt. Op het fietspad langs de Nieuwlandseweg rijden fietsers pal in de wind. Het fietspad op de dijk is een paar jaar geleden aangelegd om fietsers een alternatief te bieden voor de Nieuwlandseweg.

Regels en richtlijnen maken het voorbestaan van het fietspad onmogelijk, zegt een ambtenaar op het Middelburgse stadskantoor. "Het is ook niet verantwoord om daar straks te fietsen, met al die rondvliegende balletjes." Voor het fietspad komt op termijn een alternatief pad door de wijk Mortiere dat aansluit op de Eendrachtsweg.

Niet alleen het fietspad verdwijnt van de dijk. Voor de aanleg van de golfbaan moeten ook twintig bomen wijken. "De insteek van de exploitant is om zoveel mogelijk bomen te behouden", zegt de ambtenaar. Volgens hem is een aantal bomen aangetast door de iepziekte. In de omgeving van Nieuwland zijn de afgelopen tijd al veel bomen gekapt in verband met de aanleg van de N57.

Bron: PZC 

<< ga een pagina terug