12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Eén in plaats van twee golfbanen

Gepubliceerd op: 21-01-2008

BERGEN OP ZOOM - Vooralsnog vervalt één van de twee geplande nieuwe golfbanen bij recreatiegebied De Heide. Dat zegt wethouder Ton Linssen, die zich als wethouder toerisme intensief met de plannen bezighoudt.

Het gaat om een negen holes oefenbaan dicht bij campings Vredenburg. Die baan zou in een natuurgebied komen. De grote baan (achttien holes met clubhuis) is voorzien in het agrarische gebied tussen Bergen op Zoom en Heerle.

Met het voorlopig schrappen van de kleine baan, hoopt de gemeente tegemoet te komen aan de bezwaren die ontstaan zijn tegen de recreatieplannen. De milieubeweging hekelde voornamelijk de kleine golfbaan, maar ook de gezaghebbende Provinciale Planologische Commissie uitte twijfels.

Deze commissie vond daarnaast dat de gemeente het verlies van eventuele natuurwaarden onvoldoende compenseert door nieuwe natuur. De gemeente legt daarom alsnog vast hoeveel dit moet zijn en waar het precies moet gebeuren.

Volgens Linssen is het college niet alleen in gesprek met de ontwikkelaar van de golfbaan, maar lopen er ook gesprekken over aanpassing van de plannen voor vakantiebungalows. Die zouden aanvankelijk ook deels in het natuurgebied komen.

De provinciale commissie heeft ook problemen met de verkoop van een groot aantal van die bungalows. Ze vreest dat er permanente bewoning ontstaat. "We praten met de provincie, het ministerie van natuurbeheer en met de ontwikkelaars over aanpassing van alle plannen. We weten zekere dat het goed komt. Sterker nog, we verwachten dat we nog dit jaar met de grote golfbaan kunnen beginnen", zegt Linssen.

Bron: BN de Stem 

<< ga een pagina terug