12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Brutale overval op golfclub Bergvliet

Gepubliceerd op: 11-01-2008

OOSTERHOUT - Redelijk ontspannen staat René Pleninckx achter de receptie van golfclub Landgoed Bergvliet nabij Oosterhout. Niets lijkt er op te wijzen dat deze man gisteren om 07.05 uur slachtoffer was van een brute overval. Een overval waarbij de buit verwaarloosbaar is, zo verzekert parkmanager Paul Wesel. Bij de overval is niemand gewond geraakt.

Zondag om 07.00 uur draait eigenaar René Pheninckx de deur van het clubgebouw aan de Salesdreef open om twee schoonmakers binnen te laten. "Plotseling stonden drie gasten met bivakmutsen voor me. Ze hadden stroomstootwapens bij zich en daar dreigden ze wat mee", doet Pheninckx zijn verhaal.

De drie mannen eisen dat hij de kluis openmaakt. Tot twee keer toe toetst hij per ongeluk de verkeerde code in, maar de derde keer gaat de safe open.

"Maar er is hier niks te halen", herhaalt Paul Wesel 's middags. De golfclub werkt met eigen betaalkaarten, de Magna Carta-kaart. Feesten en dergelijk gaan steeds op rekening.

Daarom zijn de drie daders ook niet tevreden met de opbrengst van de overval en ze eisen meer. Pheninckx maakt ze duidelijk dat er niet meer is. Zijn handen en die van de schoonmakers worden daarop op hun rug vastgemaakt en over de mond krijgen ze tape geplakt. De overvallers willen hun slachtoffers opsluiten, maar vinden geen sleutel. Pheninckx weet zich los te wringen en blijft helder van geest. Hij weet dat hij twee dingen niet moet afgeven: zijn sleutels en zijn mobieltje.

Hij werkt de drie naar buiten en doet de deur aan de binnenzijde op slot. Als hij zeker weet dat ze weg zijn, belt hij 112.

Hij praat nog steeds met een zekere mate van ongeloof over wat er gebeurd is. "Ze hebben ook al twee keer ingebroken. Ook toen is er bijna niks buitgemaakt. Het gaat nergens over."

Parkmanager Paul Wesel zegt: "Banken zijn tegenwoordig heel goed beveiligd, dus gaan ze naar de horeca. Ik denk dat wij ook meer aan de beveiliging moeten gaan doen."

Bron: BN/de Stem 

<< ga een pagina terug