12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Bouw villa's bij golfbaan voor zomer

Gepubliceerd op: 09-01-2008

OOSTBURG - De bouw van de 35 villa's bij golfdomein De Brugse Vaart in Oostburg start waarschijnlijk nog voor de zomer. "Er zijn uiteraard nog veel voorbereidingen nodig. Als deze voorspoedig verlopen, beginnen we nog voor de zomer met de bouw", zegt Bram de Vos van De Brugse Vaart.

De golfclub is nog niet actief de boer opgegaan met de luxe villa's. De animo is volgens De Vos echter nu al groot. "De zeer uitgesproken Zeeuwse stijl van de woningen spreekt veel mensen aan. Voor ons hield het kiezen van deze specifieke architectuur een risico in omdat het nog niet eerder was gedaan. Veel mensen herkennen de kwaliteit die wij nastreven. Er blijkt veel interesse te zijn voor een Zeeuwse bouwstijl met een bepaalde identiteit."

De Brugse Vaart mikt vooral op woningzoekenden uit Holland, Brabant, Limburg en Vlaanderen. Ook Engelsen en Duitsers hebben inmiddels interesse getoond voor een van de woningen.

"Mensen die een dergelijke woning zochten in West-Zeeuws-Vlaanderen zijn uitgeweken naar Knokke, Oostende of Domburg omdat hier niets van hun gading was. Door ons bouwplan hopen we de gemeente Sluis nieuwe inwoners te bezorgen. We zijn ervan overtuigd dat ze voor Sluis kiezen."

Bram de Vos slaakte geen vreugdekreet toen de gemeenteraad van Sluis het megaproject Sluis aan Zee afblies. Met de bouw van driehonderd villa's was Sluis aan Zee immers een grote concurrent van De Brugse Vaart. De woningen bevinden zich immers in hetzelfde prijssegment.

De Vos heeft die concurrentie nooit als zodanig ervaren. "Ik gun iedereen het succes. Maar ons project was zo ver gevorderd dat we ruim voor aanvang van Sluis aan Zee klaar zouden zijn. Daarnaast is hier sprake van een zeer bijzondere locatie. Bij een golfbaan die er al twintig jaar ligt."

De Brugse Vaart komt ook de verplichting na ten aanzien van de varkensstallen, benadrukt De Vos. Deze stallen zijn betrokken in de overeenkomst tussen De Brugse Vaart en de gemeente Sluis ten aanzien van de woningbouw. "De stallen zijn niet in ons bezit, maar we zullen ze slopen. Ze gaan tegen de vlakte", verzekert De Vos.

Bron: www.pzc.nl 

<< ga een pagina terug