12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Geen golfbaan bij Kempervennen

Gepubliceerd op: 26-03-2008

BERGEIJK - Het plan van bouwbedrijf B&D uit Westerhoven voor een golfbaan bij de Kempervennen kan beter niet worden uitgevoerd. Dat concludeert het college van B en W van Bergeijk na het advies van de onafhankelijke Adviescommissie Toerisme en Recreatie en na gesprekken met de initiatiefnemers voor de verschillende golfbaanplannen in Bergeijk.

Het college raadt de gemeenteraad dan ook aan om het plan van B&D, dat inmiddels Bergerkempen is gedoopt, af te wijzen. Maandag moet de raad daar een besluit over nemen. Het heeft even geduurd voordat het college met een voorstel aan de raad kwam.

Helder advies
Het advies van de Adviescommissie Toerisme en Recreatie was weliswaar helder – de plannen voor golfbanen bij camping De Paal en bij de Vossemeren zijn wel geschikt, het plan van B&D niet, maar B&D wilde het rapport van de commissie niet onderschrijven.

Wethouder L. Theuws wilde B&D de kans bieden om extra uitleg te geven. Die kans heeft B&D nu gehad. Het bedrijf maakt zich vooral boos over de conclusie van de adviescommissie dat het plan van het bouwbedrijf gepaard gaat met te veel bebouwing.

Welnesscenter en hotel
Het bedrijf wil onder andere een wellnesscenter en een hotel bouwen om de golfbaan rendabel te maken. Volgens B&D staat de ontwikkeling van de golfbaan echter voorop en houdt de adviescommissie er te weinig rekening mee dat er ook bebouwing in de vorm van twee agrarische bedrijven verdwijnt om het plan mogelijk te maken.

Het college is het met B&D eens dat de adviescommissie de zaken op dat punt wat te scherp heeft gesteld, maar vindt nog steeds dat B&D te veel wil bouwen. Bovendien vindt het college het jammer dat er geen relatie is gelegd met de Kempervennen. Verder blijkt Centerparcs de plannen niet te steunen. Dat is voor het college aanleiding om de gemeenteraad nu te adviseren het voorstel af te wijzen.

De andere twee voorstellen kunnen wel worden doorgezet. Als de gemeenteraad met dat voorstel instemt, betekent dat niet dat de golfbanen er ook echt komen. Het gaat om een 'beleidsuitspraak' waarmee de initiatiefnemers verder kunnen gaan in het proces.

Bron: de ondernemer

<< ga een pagina terug