12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Gay wint in Mexico

Gepubliceerd op: 25-02-2008

Brian Gay heeft in Mexico zijn eerste overwinning op de US Tour geboekt. De Amerikaan bleef in het Mayakoba Golf Classic zijn landgenoot Steve Marino met twee slagen voor in het eindklassement.

Gay ging als leider met een comfortabele voorsprong van vijf slagen de vierde dag de baan in en zette een degelijke 69 (totaal 264) op het scorebord. Hoewel zijn directe concurrent Steve Marino in 66 slagen (totaal 266) rondging, kwam de eindzege van Gay niet meer in gevaar.

Daar ging echter nog wel wat spanning aan vooraf. De afslag van Gay op hole 16 kwam in de bunker terecht en een chip daarna was te kort van de pin. De eerstejaars professional op de PGA Tour had het geluk aan zijn zijde en een putt van ruim negen meter voor par viel. Gay balde zijn vuist en de eerste emoties kwamen los.

Echt emotioneel werd het toen Gay op de achttiende een par maakte. Hij stelde daarmee zijn zege én het prijzengeld van 630.000 dollar veilig. Zijn dochtertje Brantley van vier rende de green op om hem als eerste te feliciteren.

John Merrick, de leider van de eerste twee dagen, eindigde met een totaal van 268 op een gedeelde derde plaats, samen met zijn Amerikaanse landgenoot Matt Kuchar. Publiekslieveling Esteban Toledo kon zijn optreden van zaterdag geen goed vervolg geven. De Mexicaan ging rond in 72 slagen en eindigde T11.

Bron: NGF

<< ga een pagina terug