12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Garcia aan de leiding op Players Championship Golf

Gepubliceerd op: 09-05-2008

Golfer Sergio Garcia staat aan de leiding na de eerste dag van het Players Championship. De 28-jarige Spanjaard kende op de golfbaan van de Sawgrass Country Club in Florida een ijzersterke start en had maar 66 slagen nodig om de achttien holes af te werken. Hiermee eindigde de nummer twee van vorig jaar -achter Phil Mickelson- op zes onder par, het baangemiddelde ligt op 72. De Amerikanen Kenny Perry en Paul Goydos hebben een achterstand van twee slagen.

Geen Tiger Woods
Bij afwezigheid van 's werelds nummer één Tiger Woods, die een knieoperatie ondergaat, was Garcia in de eerste ronde in zijn element. "Ik heb het gevoel dat ik dichterbij kom. Ik weet dat ik het kan doen, maar nu is het nog zaak om het ook daadwerkelijk te doen. Hopelijk sta ik aan het einde van de week waar ik wil staan."

Vijfde major
Het Players Championship is het belangrijkste toernooi na de British Open, het PGA Championship, de US Open en The Masters, de vier majors, en staat dan ook bekend als de 'vijfde major'. Aan het toernooi doen alle golftoppers mee. Het evenement kent de grootste prijzenpot in de golfwereld, in totaal 9,5 miljoen Amerikaanse dollar (ruim zes miljoen euro).

Bron: HLN

<< ga een pagina terug