12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Frank van Hoof zet grote stap naar The Dutch Futures, Challenge Tour!

Gepubliceerd op: 07-08-2008

De zevende wedstrijd van de Van Lanschot Amateur Tour werd op zaterdag 2 augustus gehouden op de Twentsche Golfclub. Leider in de stand van de Order of Merit, Frank van Hoof (Houtrak), melde zich af voor de Zomerwedstrijd van de NGF om op de Twentsche zijn voorsprong te vergroten. Een goede keus bleek achteraf, want hij haalde de maximale score en vergrootte daarmee zijn voorsprong in de stand van de Order of Merit.

De prachtig geprepareerde Twentsche Golfclub was het decor van de zevende wedstrijd van de VLS Tour 2008. In de ochtendronde leek Frank van Hoof meteen al een stempel te zetten op de wedstrijd. Met vijf birdies op de eerste negen holes liet hij meteen zien waarom hij naar de Twentsche was gekomen, om te winnen. Op de tweede negen viel hij terug en kwam binnen op level par. Dezelfde score als Michael Chong (Spaarnwoude) en Sander Plug (Noordwijkse). Toch was het de jonge Igor Mandjes (Houtrak) die de leiding nam na de ochtendronde met een ronde van 1 onder par (71).

Toch was de strijd in de middagronde snel weg, want het was Frank van Hoof (foto) die op de eerste negen holes twee birdies en een hele sublieme eagle liet noteren. Het gat met de concurrentie was gemaakt en deze zou hij niet meer uit handen geven. Hij maakte een hele mooi 67 om met zes slagen voorsprong te winnen. Tweede werd Michael Chong die een hele constante dag had en rondes van 72 en 73 liet noteren. Derde werden Sander Plug en Igor Mandjes die 1 slag te kort kwamen op Michael Chong.

Frank van Hoof was er te spreken over zijn presentatie: "Het is mooi dat ik hier gewonnen heb. Ik heb vandaag weinig fouten gemaakt en de maximale punten gehaald voor de Order of Merit". Frank van Hoof is erg gebrand om deze Tour te winnen. Nogmaals Van Hoof:" De winnaar van deze Tour mag meespelen in het hoofdtoernooi van The Dutch Futures, Challenge Tour. Als amateur is dat een unieke kans om mee te kunnen spelen aan zo'n toernooi. Voor mij zou het helemaal speciaal zijn, omdat het toernooi wordt gespeeld op mijn eigen homecourse, Houtrak. Daarnaast spelen ook clubgenoten van mij mee, zoals Taco Remkes en Reinier Saxton. Ik zou het echt top vinden als ik mij zou kunnen plaatsen".

Bij de mid-amateurs werd de overall winnaar van vorig jaar, Floris Berkhout (Amsterdam Old Course) eerste. Rondes van 76 en 74 geven aan dat hij een hele constante speler is die jongere spelers het altijd lastig maakt. Tweede werd de plaatselijke favoriet Harry de Jong (79 en 74) en derde werd zeer verdienstelijk Erik Timmermans (Koepelse).

Bij de dames eindigde Joyce Chong als eerste. Met uitstekende rondes 77 en 75 bleef zij Marjan Reef (Noordwijkse) ruim voor en steeg daardoor naar de tweede van de Order of Merit.

Op zondag 10 augustus wordt de achtste wedstrijd van de Van Lanschot Amateur Tour gehouden. Dan zal de Rosendaelsche de gastheer zijn.

Bron: Golfnet.nl

<< ga een pagina terug