12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Eerste profzege voor Yang

Gepubliceerd op: 02-06-2008

Met een totaal van -21 boekte de 18-jarige Amy Yang haar eerste professionele zege op de Ladies European Tour. Twee jaar geleden was de Koreaanse wereldnieuws door als 16-jarige amateur het Ladies Masters in Australie te winnen, maar in het German Ladies Open ging ze ook met de cheque naar huis: 37.500 euro. Na het baanrecord van 63 op zaterdag, was een 67 (-5) op de slotdag voldoende voor de zege.

Op vier slagen van Yang legde de Zweedse Louise Stahle beslag op de tweede plaats (-17), op een slag gevolg door Gwladys Nocera uit Frankrijk. Marjet van der Graaf wist op de slotdag nog een aantal plaatsen te winnen. Met een ronde 70 (voor een totaal van -4) steeg ze van de 43ste naar de gedeeld 36ste plaats.

Michelle nam op de slotdag enigszins revanche voor een wat teleurstellend toernooi. Na een 68, 69 en 70, rolde er op de slotdag een 67 uit de bus, voor een totaal van -14 en een zesde plaats. Het was de eerste keer in de laatste veertien toernooien dat Wie onder par binnenkwam.
‘Ik heb nog een hoop slagen laten liggen', was haar reactie, ‘maar ik heb het gevoel dat ik aan het herstellen ben en op weg ben naar het niveau waar ik op zat. Ik heb zin in de rest van de zomer.'

Bron: golfsite.nl

<< ga een pagina terug