12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Een golfbaan voor het hele gezin

Gepubliceerd op: 09-06-2008

VOORST - Het agrarisch bedrijf van Marinus Schieven aan het Lohrpad in Voorst heeft een ware metamorfose ondergaan. Waar eens de varkens stonden staat nu de koffie klaar, en pakweg vijf hectaren grazige weilanden tussen Ulft en Dinxperlo zijn omgetoverd tot een groen, kortgeschoren tapijt.

Als een veldheer die het slagveld overziet, bekijkt Schieven zijn splinternieuwe onderneming: de familiegolfbaan 't Lohr. Een laagdrempelige golfbaan voor een breed publiek, vanaf acht jaar. Ervaring, vergunning of lidmaatschap zijn niet nodig; materiaal wordt ter plekke verstrekt. Het grootste verschil met een reguliere golfbaan is de oppervlakte: de baan telt wel achttien holes, maar de afstanden van afslag tot vlag zijn kleiner. Waterpartijen, bunkers en een oefenbaan maken het plaatje compleet.

Hoe Schieven op het idee van een golfbaan is gekomen? "Ach, je ziet wat en je hoort wat. Ik heb vroeger in de bouw gezeten en later in de varkens. Dat bedrijf heb ik eind jaren negentig stopgezet. We zijn toen in de recreatie gegaan: groepsaccommodaties en barbecue-blokhutten. Dat loopt goed en van 't een kwam het ander."

Aanvankelijk werd in samenspraak met de gemeente Oude IJsselstreek aan uitbreiding met een natuurcamping gedacht, maar na een bezoek aan een familiegolfbaan in Diepenheim waren Schieven en de gemeente om. Beide partijen zagen de golfbaan als een prima aanwinst voor de gewenste plattelandsontwikkeling binnen het gebied Engbergen.

Schieven: "Moet je kijken wat een mooie greens. Je speelt als op een echte golfbaan, maar dan met kortere slagen. Inderdaad, ik ben nu golfboer. Prachtig toch? Ik hoop dat ik dit nog jaren mag doen. Iedereen zou in zijn leven drie verschillende beroepen moeten hebben. Goed voor je ontwikkeling."

't Lohr is een echt familiebedrijf. In het clubhuis verzorgt de familie Schieven 'de kleine hap': koffie, broodjes, soep en ijs. Voor de catering wordt samengewerkt met het nabij gelegen restaurant Van Hal.

De voetballers van 'Ajax Breedenbroek' hebben dit weekeinde de primeur. Zij proberen de fijne kneepjes van het golfspel onder de knie te krijgen. Dat ze meer bedreven zijn in de voetbalsport, mag de pret niet drukken.

- Familiegolfbaan 't Lohr is alle dagen vanaf 10 uur geopend. 0315-631697. www.golfinvoorst.nl

Bron: De Gelderlander << ga een pagina terug