12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

EA vindt motion sensing voor de Xbox 360 een slimme stap

Gepubliceerd op: 31-07-2008

Nu Nintendo komt met Wii MotionPlus, is het strategisch gezien een zeer goede stap om de Xbox 360 te laten integreren met motion sensing techniek. Dit waren de woorden van Gred Rinaldi, één van de producers bij Electronic Arts.

Rinaldi was "Het is waarschijnlijk iets waarover ze hun lippen stijf op elkaar houden, want Microsoft wilt erg graag concurreren met Nintendo. Het is gewoon zo dat alle drie (Microsoft, Nintendo en Sony), bezig zijn met een strijd. Als Micrososoft met deze techniek komt, moet Sony ook weer met zijn eigen ding komen. Het is een grimmige strijd, maar ik zie dit als een positief iets, want ik weet zeker dat ze alle 3 iets unieks te brengen hebben."

in Engeland om Tiger Woods 2009 te promoten en had een interview met VideoGamer. Daarin verwees hij naar de Wii en naar de MotionPlus. Hij is van mening dat deze techniek door Microsoft naar de Xbox 360 gebracht moet worden, maar dan wel met een gyroscoop en een accelerometer, om het geheel te verbeteren. Door een dergelijke accessoire zou de Tiger Woods serie in ieder geval flink verbeteren.

"Voor het Tiger Woods team zou het iets groots betekenen als dit realiteit zou worden, iets wat perfect bij het genre past. De speler houdt de controller vast en deze voelt aan als een échte golfclub. De controller kan ook de vorm van een golfclub hebben en je kan er de natuurlijke beweging mee executeren, die je ook toepast in de golfsport. Het is niet zo dat je, zoals bij een shooter bijvoorbeeld, ook makkelijk met de analog stick kan spelen, nee, hiermee krijg je écht het gevoel dat je de sport aan het beoefenen bent," aldus Rinaldi.

Natuurlijk is dit alleen maar een wens van Rinaldi, want Microsoft heeft nog niets hierover naar buiten gebracht. Hij vind het alleen waard om te melden dat Microsoft er goed aan zou doen om deze techniek toe te passen bij de Xbox 360 games.

"Het is waarschijnlijk iets waarover ze hun lippen stijf op elkaar houden, want Microsoft wilt erg graag concurreren met Nintendo. Het is gewoon zo dat alle drie (Microsoft, Nintendo en Sony), bezig zijn met een strijd. Als Micrososoft met deze techniek komt, moet Sony ook weer met zijn eigen ding komen. Het is een grimmige strijd, maar ik zie dit als een positief iets, want ik weet zeker dat ze alle 3 iets unieks te brengen hebben."

Er gaan al langere tijd geruchten over een mogelijke motion sensing controller voor de Xbox 360, maar of deze daadwerkelijk gaat komen, is nog onbekend.

Bron: XGN.nl

<< ga een pagina terug