12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Dorp wijst golfbaan Giesbeek af

Gepubliceerd op: 12-04-2008

GIESBEEK - Het actiecomité Meentsestrand golfvrij heeft elfhonderd handtekeningen verzameld tegen de in Giesbeek geplande golfbaan.

"We willen de handtekeningenlijst op 14 mei aanbieden tijdens een vergadering op het gemeentehuis van Zevenaar", zegt Ria Peters van het actiecomité. "We hopen de politieke partijen van ons standpunt te overtuigen. Elfhonderd handtekeningen is heel veel voor een dorp met 2.850 inwoners."

De omwonenden van het Meentsestrand willen koste wat het kost voorkomen dat er een golfbaan wordt aangelegd op het Meentsestrand, bij de oude strandparkeerplaats en bij de vroegere manege.

De Recreatie Gemeenschap Veluwe (RGV) en het bedrijf Ter Hoeven & Partners zijn de initiatiefnemers van de golfbaan. Zij willen een negenholesbaan met driving range en kleine banen aanleggen. Dit om meer uit de recreatieplas Rhederlaag te halen dan alleen zwemmen.

De omwonenden zijn fel tegen. Eén hole is over vijf kribben van het strand getekend en dat is nu net het stuk van het Meentsestrand waar de Giesbekenaren zelf veel gebruik van maken. Ze vinden bovendien dat de natuurwaarden van dit stukje Giesbeek erg waardevol zijn met drie soorten wilde ganzen, de ijsvogel, spechten en een kolonie eksters in de bosschages.

Een anderpunt van zorg voor de omwonenden is de veiligheid. Rondvliegende ballen met een snelheid van 150 kilometer per uur vormen een risico voor fietsers en wandelaars rond de golfbaan, zo menen de actievoerders.


"Bovendien is er een alternatief", zo vervolgt Peters. "Ze kunnen de golfbaan ook aanleggen op de Bahrse Pol, zoals eerder de bedoeling was. Tegen elke stap richting de realisatie van de golfbaan maken wij bezwaar. Enkelen van ons houden nauwlettend in de gaten wanneer we dat kunnen doen. Zo is het nu bijvoorbeeld nog niet mogelijk bezwaar te maken tegen het paviljoen, dat de initiatiefnemers bij de golfbaan willen laten bouwen. Maar straks kan dat wel.

"Tegen het voornemen netten rond de golfbaan te plaatsen, kunnen we geen bezwaar maken. Maar de initiatiefnemers hebben wel weer en vergunning nodig om de palen voor de netten de grond in te kunnen slaan. Hiertegen kunnen we wel weer bezwaar maken."

Wethouder Anja van Norel wil nog niet op de actie reageren.

Bron: de Gelderlander << ga een pagina terug