12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Derksen opnieuw sterk uit de startblokken

Gepubliceerd op: 06-03-2008

Robert-Jan Derksen is het Maybank Malaysian Open dat gespeeld wordt op de Kota Permai Golf Club zeer sterk van start gegaan. Met 66 slagen staat hij na de eerste dag van het toernooi op de gedeeld 8e plaats. Maarten Lafeber begon het toernooi in Kuala Lumpur, Maleisië met een ronde van 72 slagen en staat daarmee 97e in het klassement.

Voor Joost Luiten was het weer afwachten op iemand die door ziekte of blessure zou uitvallen maar dit gebeurde helaas niet en zo kon hij al richting huis. Derksen wist op de par 72 baan foutloos rond te gaan. Voor hem waren er 6 birdies op zijn kaart. Lafeber liet 2 bogeys noteren maar ook 2 birdies voor een ronde level par.

Nick Dougherty nam de leiding in het toernooi na een evenaring van het baanrecord van 62 slagen. Het werd tevens zijn beste ronde ooit op de European Tour gespeeld. De 10-onder par geeft hem 2 slagen voorsprong op een goede vriend van hem Simon Dyson en de Oostenrijker Marcus Fraser. Er mocht op de eerste dag geplaatst worden op de baan, de hevige regenbuien van de laatste tijd had de fairways aardig doorweekt met water. Fraser is een van de weinige spelers die gebruik maakt van een locale caddie.

De titelverdediger van het toernooi, de Zweed Peter Hedblom, begon het toernooi met een ronde van 66 slagen (-6). "Ik wist 18 greens in regulation te spelen vandaag alleen mijn putts die vielen niet allemaal. Het is echter een super gevoel hier rond te lopen en te weten dat ik er loop als titelverdediger", aldus Hedblom.

Bron: Golfnet

<< ga een pagina terug