12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Derksen komt sterk terug

Gepubliceerd op: 03-05-2008

Een birdie-birdie finish bezorgde Robert-Jan Derksen op dag een van het Spaans Open een 71. Een birdie-birdie finish bezorgde Robert-Jan Derksen op dag een van het Spaans Open een 71. Daarmee is hij gedeeld 33ste.

Op de par-72 baan van de Real Club de Golf Sevilla begon én eindigde de nummer twee van het BMW Asian Open goed. Derksen startte de eerste ronde van het met twee miljoen euro gedoteerde Spaans Open met drie birdies op de eerste zeven holes.

Daarna volgden bogeys op 17, 18, 2 en 3, maar birdies op 8 en 9 leverden de nummer 122 van de wereld een 71 op - zes slagen meer dan de nummer een, Martin Erlandsson uit Zweden.

Erlandsson heeft een slag voorsprong op twee Spanjaarden: de voormalige Ryder Cup-speler Ignacia Garrido en de onbekende Jordi Garcia.

Op een warme en lastige baan kwam Maarten Lafeber niet verder dan een 74. Hij maakte slechts één birdie - op de par-5 vijfde - en daar stonden bogeys op 3, 12 en 14 tegenover.

De voormalige Dutch Open-kampioen sloeg tien greens en hij had 31 putts. Lafeber staat na de eerste dag van het Spaans Open gedeeld 88ste. Hij heeft vrijdag een 69 nodig om zeker te zijn van het halen van de cut.

Het Spaans Open wordt de eerste drie dagen niet live uitgezonden door Sport1. Zondag brengt de sportzender de laatste ronde van 13.00 tot 17.30 rechtstreeks op het scherm.

Bron: golfsite.nl

<< ga een pagina terug