12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Delta Golf Palace in Lent moet sceptici de mond snoeren

Gepubliceerd op: 31-07-2008

LENT - Het is net echt, alleen, je staat binnen. Je neemt je eigen golfclubs mee, zet de computer aan en je kunt gaan slaan. Wil je een baan van 400 meter, 200 meter of juist een kleintje van 60 meter?

Wil je chippen of putten? Stel het apparaat maar in. De indoor golfer bij Delta Golf Palace in Lent kan het hebben zo hij wil. Wil je regen, wind van voren of van de zijkant? Het kan allemaal met de GolfZon, de golfsimulator van het Delta Golf Palace. Morgen opent het centrum, pal achter het Citadel college aan de Dijkstraat, zijn deuren.

Bedrijfsleider Dennis Polman stelt zich ten doel het indoor golf in Oost-Nederland te bevorderen. Dat zal nog niet meevallen, want golf is bij uitstek een buitensport. " Dat klopt", zegt Polman. "Maar ik heb golfprofessionals hier gehad, mannen die heel sceptisch waren want het zijn allemaal buitenmensen. Na afloop van de demonstratie zeiden ze: dit benadert de werkelijkheid heel goed. Wel, dat geeft mij moed om door te gaan."

Delta Golf Palace is onderdeel van Delta Golf Systems, eigendom van Robin Polman, broer van Dennis. Zijn bedrijf is importeur voor de Benelux van de Golfzon, een Koreaanse vinding die stormenderhand de golfwereld moet veroveren. Polman mag in Lent het research en development center voor Europa worden. " Alle expertise die wij hier opdoen, wordt gebruikt om het apparaat verder te verbeteren."

De bediening van de simulator is eenvoudig. " Een ervaren golfer heeft het binnen 5 minuten door, een beginner zal iets langer moeten oefenen."

De simulator heeft bijna 50 verschillende achttien holes golfbanen in zijn bestand; elke denkbare weersomstandigheid kan worden ingesteld. Je kunt instellen met welke club je wil slaan maar het apparaat geeft zelf ook adviezen.

Aan weerszijden van het afslagpunt staan camera's die elke beweging registreren. "Ideaal voor beginnende golfers."

Delta Golf Palace, Dijkstraat 7 Lent Kosten voor huur van de simulator; 32 tot 40 euro per uur voor maximaal zes personen.

Bron: de Gelderlander

<< ga een pagina terug