12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

De toekomst van Broekhuis is golf

Gepubliceerd op: 07-04-2008

ZEEWOLDE - Hij slaapt er nog net niet, maar Kevin Broekhuis is wel zes dagen per week te vinden op de Zeewoldense golfclub. "De ene keer speel ik negen holes, de andere keer train ik puur een technisch aspect." De 21-jarige Zeewoldenaar is sinds het begin van dit jaar professioneel golfer. "Het niveau is wel even wat hoger dan ik gewend was, maar ik heb er vertrouwen in dat ik me dit jaar verder ga ontwikkelen", legt Broekhuis uit.

Vanaf dit seizoen mocht Broekhuis vanwege zijn leeftijd geen jeugdwedstrijden meer spelen en dus stond hij voor de keus om professioneel verder te gaan in zijn sport. "In de jeugd kon ik veel wedstrijden spelen. Als ik als amateur verder was gegaan dan was het aanbod aan wedstrijden een stuk lager geweest. Ik voel dat ik nog veel verder kan groeien en daarom heb ik samen met mijn coaches besloten om prof te worden."

Doorgroeien wil Broekhuis zeker. Hij heeft een plan uitgestippeld waarbij hij binnen drie jaar in de European League van het golf wil spelen. Dat is het hoogst haalbare als professional. Hiervoor werkt Broekhuis met drie coaches die hem verder helpen. Arno Hovius helpt hem aan een perfecte swing, Brian Gee is gespecialiseerd in het korte spel en op mentaal gebied is er ondersteuning van Hayo Benschop. "Daarnaast zijn mijn ouders en mijn vriendin heel belangrijk voor me, zij steunen me met alles." Zijn vader stond zelfs aan de basis van de golfcarrière. "Ik was 15 toen hij me meenam naar de golfclub in Almere. Vooraf had ik er helemaal geen zin in, maar nadat ik een bal had geslagen was ik direct verkocht. Ik wilde niets anders meer."

Toen Broekhuis nog geen jaar later zijn eerste toernooi won, wist hij zeker dat hij talent had. Inmiddels is Broekhuis vijf jaar verder en heeft hij zijn plannen voor de toekomst klaar staan. " Dit seizoen wil ik vooral ervaring opdoen en zoeken naar sponsors. Ik ga sowieso meedoen aan twintig toernooien en aan een groot toernooi in Spanje waar ik promotie naar de Europese League kan afdwingen."

Voor al deze ambities is veel geld nodig. Om een jaar te spelen heeft Broekhuis ongeveer 40.000 euro nodig. Het grootste deel is nodig voor het reizen en de inschrijfgelden voor de toernooien. "Voor de komende maanden kan ik de toernooien bekostigen. Naast een paar sponsoren heb ik zelf ook wat geld gespaard." Broekhuis werkte een jaar als onderhoudsmonteur bij de NS om geld te sparen. "Een hele andere cultuur dan de golfsport maar daarom wel erg fijn."

Op maandag 14 april speelt Broekhuis zijn derde proftoernooi van 2008 in het Duitse Karlsruhe. Daar wil hij een gooi doen naar een toppositie. "Met 144 deelnemers hoop ik op een plek bij de eerste 40. Vanaf daar ga ik geld verdienen."

Bron: de Stentor

<< ga een pagina terug