12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

De ban gebroken

Gepubliceerd op: 07-05-2008

Met een voorsprong van liefst vijf slagen won de pas 22-jarige Anthony Kim het Wachovia Championship. Kim speelde de vierde en laatste ronde op de Quail Hollow Country Club in 69 slagen. Hij kwam daarmee op een totaal van zestien onder par - drie slagen beter dan het toernooirecord dat de vanwege een blessure afwezige Tiger Woods in 2007 vestigde.

Anthony Kim werd vorig jaar al als hét talent van de US Tour beschouwd en het was niet de vraag of, maar wanneer hij een toernooi zou gaan winnen. In september 2006 maakte hij zijn debuut op het hoogste niveau in het Texas Open. Kim werd toen meteen tweede.

Op de lange en lastige baan van Quail Hollow bewees Kim op uitgebreide schaal zijn klasse. Hij begon de laatste ronde al met een grote voorsprong en ondanks wat slordig spel op de laatste holes bleef de marge groot: voormalig Brits Open-kampioen Ben Curtis (65) werd op vijf slagen tweede; Jason Bohn (71) legde op zes slagen van Kim verrassend beslag op de derde plaats.

‘Het heeft even geduurd, maar nu is het zo ver', zei Kim tijdens de persconferentie. Daarmee gaf de Amerikaan met Koreaanse ouders aan wat zijn probleem was: ongeduld.

‘Anthony Kim heeft een betere swing dan Tiger [Woods] op zijn 22ste had', zei mentor Mark O'Meara onlangs. ‘Hij moet alleen wat rustiger worden.' Misschien dat hij dit met het behalen van zijn eerste zege ook wordt. De vraag is alleen: wanneer gaat Kim wéér winnen?

Bron: Golfsite.nl

<< ga een pagina terug