12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Clubhuis golfpark bijna klaar

Gepubliceerd op: 14-02-2008

TETERINGEN - De weergoden zijn het nieuwe golfpark De Haenen tussen Teteringen en zorgcomplex Zuiderhout de laatste dagen goed gezind geweest. De initiatiefnemers zitten te springen om de nodige voorjaarszonuren om ervoor te zorgen dat op het prille gras begin mei kan worden gegolfd.

De natte periode die achter de rug is leverde enige vertraging op. Woordvoerder Paul de Wilde van het golfpark zei gisteren er alle vertrouwen in te hebben dat de eerste elf holes van het park op 1 mei of in ieder geval heel kort daarna in gebruik kunnen worden genomen.

"We hebben steeds 1 mei aangehouden en dat blijven we ook blijven doen. Willen we exact die datum halen, dan hebben we wel flink wat zon nodig in de groeimaanden maart en april", aldus De Wilde. In maart moeten de resterende zeven holes worden ingezaaid, zodat er in oktober op kan worden gespeeld.

Inmiddels is de aannemer ook begonnen met de uitvoering van het beplantingsplan van het golfpark. De eerste van een omvangrijke serie bomen zijn inmiddels geplaatst tussen het park en de bebouwing aan de Laanzigtweg. "We investeren 350.000 euro in de aanplant van bomen op het park. Dat komt mede omdat er behoorlijk grote bomen tussen zitten. De grootste is meer dan zes meter hoog. Langs de oprijlaan bij Zuiderhout planten we 1,7 hectare grond in met rododendrons."

De afgelopen maanden is op het terrein van het golfpark onder de rook van het oude missiehuis Zuiderhout hard gewerkt aan de bouw van het clubgebouw De Haenen. "Vaak zie je dat het clubhuis later klaar is, maar hier is het gewoon op 1 mei open. We gaan bar en restaurant in eigen beheer runnen. Daarvoor hebben we inmiddels een kok en een horecamanager aangenomen."

Het aantal leden van de gelijknamige golfclub blijft nog steeds stijgen. Inmiddels heeft de club 800 leden.

Bron: B/N de stem

<< ga een pagina terug