12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Clubgebouw golfbaan drastisch kleiner

Gepubliceerd op: 20-06-2008

BERGEN OP ZOOM - Door het clubgebouw van de toekomstige golfbaan aan de Heerlesebaan drastisch te verkleinen, hoopt de gemeente de meeste kou uit de lucht te hebben gehaald. Vooral de grootte van het clubgebouw baarde veel omwonenden zorgen.

Na overleg met het gemeentebestuur heeft de toekomstige exploitant van de golfbaan, Phodopus, eieren voor zijn geld gekozen. Tijdens de raadscommissie Stad en Ruimte gaf een grote meerderheid van de fracties aan het golfbaanplan nu wel te willen steunen. Vorige maand werd het raadsvoorstel ingetrokken, omdat de politiek was geschrokken van de bezwaren van de bewoners en nog veel vragen had over de grondverwerving. In een brief aan de raadsleden geeft ontwikkelaar Phodopus aan inmiddels overeenstemming te hebben over het in bezit krijgen van ruim 62 hectare grond. Phodopus heeft dik 63 hectare nodig om de golfbaan (achttienholes) aan te kunnen leggen.

Rina Buys, een van de omwonenden, maakte de commissieleden deze week echter duidelijk dat er nog niet is getekend. "Wij pachten bijvoorbeeld al 25 jaar lang 9 hectare grond van eigenaar Coppens. Zelf hebben we ook nog eens 1,5 hectare grond in bezit. Deze gronden wil de ontwikkelaar graag hebben, maar tot nu toe moet het initiatief voor overleg van onze kant komen. Dat begrijp ik niet, want deze gronden zal Phodopus toch echt nodig hebben om de plannen uit te voeren", aldus Buijs.

Alle fracties gaven aan de vinger aan de pols te houden op het gebied van de grondverwerving. Ook wethouder Arnold Hagenaars gaf aan de ondernemer achter de broek te blijven zitten. "We hebben Phodopus duidelijk laten weten dat hij z'n zaakjes op orde moet krijgen, anders heeft deze ondernemer een probleem. Feit is dat het clubgebouw onlosmakelijk verbonden is met de golfbaan. De activiteiten in dit gebouw móéten een link hebben met golf." Alleen de fracties van het CDA en GBWB houden hun twijfels over de plannen. De raad neemt volgende week een definitief besluit.

Bron: BN/de stem

<< ga een pagina terug