12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Claim om golfbaan

Gepubliceerd op: 03-03-2008

KAMERIK/WOERDEN - Woerden moet een geldclaim neerleggen bij de NV Utrecht omdat de geplande golfbaan tussen Woerden en Harmelen gedwongen is uit te wijken naar Kamerik. Dat vindt oud-wethouder Manfred van der Heijde.

Golfvereniging Cattenbroek zoekt al jaren naar een geschikte locatie om een golfbaan rond Woerden aan te leggen. Ze had een stuk grond bij Breeveld op het oog, maar in 2006 schoot de prijs hiervan omhoog. De NV Utrecht, een samenwerkingsverband tussen grote gemeentes en de provincie, maakte toen bekend het gebied tussen Woerden en Harmelen als een geschikte locatie te zien om tienduizenden huizen te bouwen. Als gevolg van de sterk gestegen grondprijs haakte Cattenbroek daar af en richt zich nu op een locatie ten westen oosten van Kamerik. Politiek Woerden steunt dit plan, het provinciebestuur nog niet.

Voormalig wethouder Van der Heide vindt het zonde dat hiermee een deel van het eeuwenoude landschap bij Kamerik verloren zou gaan. Hij stelt dat Woerden zich strijdbaarder richting de NV Utrecht moet opstellen. Laat de NV Utrecht voor de meerprijs opdraaien zodat de golfvereniging alsnog de grond kan aankopen, meent hij. ,,Zo wordt de rekening neergelegd bij de veroorzaker van de ellende.''

Van der Heijde staat bekend als voorvechter van het Groene Hart. Hij vindt dat er duidelijke grenzen gesteld moeten worden aan de oprukkende bebouwing.

In 2007 stapte de Amsterdammer op als wethouder omdat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden. Bovendien voelde hij zich als buitenstaander niet welkom in de Woerdense politiek.

Bron: AD.nl

<< ga een pagina terug