12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Binnen week uitleg golfbaan

Gepubliceerd op: 23-05-2008

BERGEN OP ZOOM - Door zijn belofte binnen een week alle vragen van over de toekomstige golfbaan aan de Heerlesebaan te beantwoorden, krijgt wethouder Arnold Hagenaars het voordeel van de twijfel.

Coalitiepartijen PvdA, Lijst Linssen en GBWP zijn benieuwd of het Hagenaars lukt om voor de raadsvergadering de kou uit de lucht te nemen. De oppositiepartijen zijn sceptisch. "De procedure rond de golfbaan lijkt op een moeizame zwangerschap. Als we nu niet ingrijpen, dreigt een miskraam. Wij pleiten dan ook voor uitstel", aldus VVD'er Gertjan Huismans namens de oppositie.

Heel wat omwonenden van de Heerlesebaan waren deze week tijdens de commissievergadering Stad en Ruimte aanwezig om hun ongenoegen kenbaar te maken over de plannen voor de golfbaan. "Er is 72 hectare grond nodig voor die baan. Een deel van de grond, zes hectare, ligt op mijn terrein. Terwijl ik van niks weet", aldus omwonende Peter Schepers. En het grote clubhuis (met wellnesscenter, party- en vergaderzalen) gaat er bij de meesten ook niet in. "Het lijkt er op dat het vooral om het partycentrum gaat", aldus Fons van Akkeren namens de bewoners. Die vragen leefden ook bij de fracties. "Ook wij hebben grote moeite met dit enorme 'clubhuis'. En hoe zit het met de verkeersafwikkeling?", vroeg PvdA'er Flip Aertssen zich af. Jack van Es van Lijst Linssen eiste meer duidelijkheid over de grondverwerving. En Piet Roosendaal van GBWP wil dat Hagenaars precies aangeeft welke grond er tot nu toe is aangekocht.

Hagenaars kon Schepers geruststellen. "Zijn grond is niet langer op het kaartje van de golfbaan ingetekend." De coalitie wacht volgende week af. "We zijn benieuwd of de wethouder een wonder kan laten geschieden", aldus Aertssen.

Bron: BN/ de stem

<< ga een pagina terug