12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Besseling alleen aan kop

Gepubliceerd op: 14-04-2008

Wil Besseling heeft zichzelf met nog 18 holes te gaan, een riante uitgangspositie gegeven voor een zege in Colombia. Het is nog te vroeg om de champagne aan te laten rukken, maar de Noord-Hollander heeft wel degelijk de beste papieren met nog slechts achttien holes van het Colombia Masters voor de boeg.

Besseling begon en eindigde de dag als leider. De voltooiing van de tweede ronde, op de vroege zaterdagochtend, leverde nog één slag winst: het gevolg van twee birdies en één bogey. De derde ronde, die hij uren later aanving was een toonbeeld van gelijkmatigheid: vijftien parren, een bogey, een birdie én een eagle. Het was voldoende voor een derde opeenvolgende ronde in de zestig en het bracht zijn toernooiscore op elf onder par. Daarmee staat de Nederlander twee slagen 'los'.

‘Ik speelde vandaag iets minder en dan wordt het meteen wat moeilijker om te scoren', aldus Besseling kort na afloop van zijn machtsgreep van Bogota.

De speler van Golf Team Holland realiseerde zich welke kans er morgen op hem wacht, wist tegelijkertijd dat er nog veel golf gespeeld moet worden, maar voelde desondanks geen extra spanning. ‘Ik ga natuurlijk voor het eerst als leider van een Challenge toernooi de laatste ronde in, dat voelt érg goed.Voor mijn spel maakt het niets uit, net als de laatste dagen ga ik gewoon slag voor slag spelen.'

Besselings voornaamste belagers op weg naar de grootste zege uit zijn nog prille professionele carrière, zijn een Deen en een Fin. Mark Haastrup en Antii Ahokas, beiden volgen zoals gezegd op twee slagen. Laatstgenoemde weet overigens goed wat winnen is: een week geleden was hij de beste in Argentinië.

Inder van Weerelt, eveneens hoog in het klassement gestart, kon op moving day weinig potten breken. De Zeistenaar begon de dag met een bogey op hole één, en wisselde de rest van de ronde bogeys af met birdies. Aan het eind van de rit stonden er van beiden vier op zijn kaart, level par voor de dag en zes onder voor het toernooi. Daarmee staat Van Weerelt zevende, op vijf slagen van land- en teamgenoot Wil Besseling.

‘Het was vooral vanaf de tee héél slecht vandaag', erkende Van Weerelt. ‘Met een ronde level par ben ik als ik naar mijn spel kijk nog dik tevreden. Als ik morgen van de tee weer wat beter ben dan kan ik mezelf nog veel kansen geven. Het putten ging ook vandaag weer erg goed, dus wie weet...'.

Bron: golfsite.nl

<< ga een pagina terug