12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Berkelland krijgt golfbaan bij 't Vunderink

Gepubliceerd op: 24-04-2008

EIBERGEN - Een echte golfbaan is het nog niet, maar wel bijna. Langs de Vunderinkslaan in Eibergen, bij Erve 't Vunderink, wordt een shortgolfbaan aangelegd. Shortgolf is een serieuze kleine variant van een complete golfbaan.

De baan krijgt achttien holes en de afstanden tussen de holes variëren van 45 tot 110 meter. Een golfvaardigheidsbewijs is niet nodig. Shortgolf is geschikt voor beginnende golfers, voor mensen die een leuk uitje willen en als oefenterrein voor ervaren golfers. Een rondje langs de achttien holes duurt, al naar gelang het niveau en de grootte van de groep, gauw een uur of twee. Het plan om een shortgolfbaan aan te leggen bij 't Vunderink dateert al van 2001.

Sinds 1999 bestaan er plannen om het huidige melkveebedrijf in het monumentale complex stop te zetten en de boerderij te gaan gebruiken voor recreatie. Voordeel daarvan is dat zo ook de restauratie en het onderhoud van de oude boerderij mogelijk blijft. Plannen voor een minicamping en een boerderijmuseum haalden het tot nog toe niet. De gemeente Berkelland gaat nu akkoord met de aanleg van de shortgolfbaan. De provincie heeft nog niet gereageerd.

Het boerderijcomplex bestaat op dit moment uit een hoofdgebouw, en een stal, een schuur en een bakhuis. Het hele complex heeft een monumentenstatus. De plannen voor de golfbaan zijn volledig uitgewerkt. De meest zuidelijke schuur wordt omgebouwd tot kantine en er komt in de toekomst waarschijnlijk een kanosteiger langs de Berkel.

De bestaande nieuwe stal wordt verplaatst en gaat deels dienen als materiaalberging. Aan de overzijde van de Vunderinkslaan komt een parkeerplaats voor honderd auto\'s die ontsloten wordt via de Leugemorsweg en de Needseweg. Voor de shortgolfbaan is een herziening van het bestemmingsplan nodig.

Bron: de ondernemer

<< ga een pagina terug