12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Benefietdag op golfbaan de sluispolder een groot succes

Gepubliceerd op: 26-05-2008

ALKMAAR - Voor de meeste mensen onder ons is sporten de normaalste zaak van de wereld, dit geldt helaas niet voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Voor hen organiseerde golfprofessional Joost Hage samen met Princess een benefietdag op golfbaan Sluispolder, om de stichting Energy4All een financieel hart onder de riem te steken.

Samen haalden vorige week maandag alle belangenloze partijen een bedrag van vijfendertig duizend euro op. Met beroemdheden als topkok Cas Spijkers, weervrouw Marjon de Hond en soapster Winston Post bereikte de dag een hoog celebrity-gehalte, echter wel met een serieuze ondertoon.

Het ging niet alleen om de opbrengst voor de stichting, er werd ook informatie gegeven over stofwisselingsziektes. De dag werd officieel geopend met een voorwoord door Professor J. Smeitink, directeur van het genetisch-metabool onderzoeksinstituut St. Radboud te Nijmegen. De kinderarts vertelde over kinderen met een stofwisselingsziekte, waarvoor alle aanwezigen deze dag naar golfbaan Sluispolder waren gekomen.

De weersvoorspelling van Marjon de Hond klopte, het bleef droog in Alkmaar. Na afloop van het golfspel volgde een veiling, die voor een groot deel bijdroeg aan het opgehaalde bedrag. Tegelijk vond het diner plaats, die volgens topkok Cas Spijkers "nog nooit zo lekker was als op golfbaan Sluispolder".

Voor meer informatie zie www.joosthage.nl of www.sluispolder.nl

<< ga een pagina terug