12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Balletje slaan op golfschool De Haenen

Gepubliceerd op: 31-05-2008

TETERINGEN - Een buitenkans voor iedereen die wil kennismaken met de golfsport of de slag nog iets wil verfijnen: golfschool De Haenen in Teteringen houdt morgen van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. Tegelijkertijd krijgt het publiek de gelegenheid een eerste blik te werpen op het mooi aangelegde en gloednieuwe golfpark De Haenen, ingeklemd tussen de nieuwbouw van Om de Haenen, de bossen van Dorst en de Oosterhoutseweg met het klooster. Het clubhuis met brasserie, restaurant en terras heeft al proefgedraaid.

Alleen het golfpark zelf is nog niet in gebruik. De greens van de 18-holes golfbaan liggen er keurig bij, maar de kwaliteit van het gras is volgens oprichter en eigenaar Paul de Wilde van het golfpark nog van onvoldoende kwaliteit.

Het was eigenlijk de bedoeling dat het golfpark in mei zou opengaan, dat wordt nu waarschijnlijk begin juli. De golfpro's Iwan (34) en Alexander (32) Renders, die vroeger les gaven op de Oosterhoutse Golfclub, zullen de bezoekers morgen op hun nieuwe golfschool ontvangen.

Er worden proeflessen gegeven op de 180 meter lange driving-range en er is een demonstratie van moderne lesapparatuur. Zo wordt de golfswing in beeld gebracht met video, een launch monitor meet de snelheid, spin en starthoek van de bal bij de afslag. De twee hebben de golfsport via hun vader Cees Renders (nationale coach) met de paplepel ingegoten gekregen. Na omzwervingen via golfclubs in Groesbeek en Naarderbos zijn de broers nu weer terug in de contreien van Oosterhout, waar ze zijn opgegroeid. Het golfpark is onder meer uitgerust met een kunststof oefenbaan voor het putten. Volgens Iwan Renders een unicum in golfland. Golfvereniging De Haenen heeft al 850 ingeschreven leden, waarvan 350 van golfclub De Suykerberg dat op de hoek van de noordelijke rondweg zat en plaats moest maken voor nieuwbouw.

Bron: BN/ de stem

<< ga een pagina terug