12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Adam Scott wint het EDS Byron Nelson Championship

Gepubliceerd op: 28-04-2008

De Australiër Adam Scott heeft het EDS Byron Nelson Championship gewonnen. Met een laatste ronde van 71 slagen wist Scott gelijk te eindigen met Ryan Moore. De twee moesten in een play-off bepalen wie het toernooi ging winnen. De birdie putt op de 3e play-off hole van Scott die hij van flinke afstand wist te maken werd gemist door Moore en daarmee won Scott het toernooi. De Zweed Carl Petterson werd de hoogst geplaatste Europeaan in het klassement met een gedeelde 4e plaats.

Scott had eigenlijk op de eerste en tweede play-off hole alle kansen om de wedstrijd te winnen. Hij miste toen van veel kortere afstand zijn putt voor birdie. Op de derde play-off hole was hij in het nadeel, zijn drive sloeg hij in de fairway bunker en zijn slag naar de green kwam dus veel te ver van de cup terecht. Maar na het maken van zijn putt, die bijna onmogelijk leek, deelde hij een mentale klap uit aan Moore die dus zijn putt van veelkortere afstand miste.

Moore heeft nog steeds niet kunnen winnen op de PGA Tour, wel eindigde hij al eerder als tweede in een toernooi. Sergio Garcia eindigde op de 19e plaats in het toernooi.

Bron: Golfsite.nl

<< ga een pagina terug