12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Aanleg golfbaan rondom Heinenoordtunnel loopt zeker een halfjaar vertraging op

Gepubliceerd op: 11-07-2008

HEINENOORD - De komst van een golfbaan bij Heinenoord heeft minstens een halfjaar vertraging opgelopen. De initiatiefnemers voeren overleg met Rijkswaterstaat en waterschap Hollandse Delta over het gebruik van een pad en de overdracht van een stuk grond. ,,De onderhandelingen gaan stapje voor stapje,'' aldus Kees Jansen, die het project namens de gemeente Binnenmaas begeleidt.

De golfbaan zal in het uiterste noorden van de Hoeksche Waard, aan weerskanten van de A29, worden aangelegd. Op het dak van de Heinenoordtunnel, vlak voordat de snelweg onder de Oude Maas verdwijnt, ligt een relatief smal pad. Dat vereist verbreding als er in de toekomst ook golfers gebruik van moeten maken. Nu gebeurt dat in principe alleen door medewerkers van Rijkswaterstaat en recreanten.

De onderhandelingen hierover verlopen traag, aldus Jansen. Hij verwacht wel na de zomer aan de slag te gaan met de ontwikkeling van de baan. ,,Maar het duurt een halfjaar langer dan we hadden gehoopt.'' De initiatiefnemers van de golfbaan, Grontmij, Fortis, Paul Sep Consultancy en Golf Management Group, hebben verder hun zinnen gezet op een stukje grond dat nog in eigendom is van Rijkswaterstaat. De dienst wil dit pas beschikbaar stellen als overeenstemming is bereikt over het eerder genoemde pad.

Het plan is om een golfbaan aan te leggen met negen holes. Daarnaast komt een oefenbaan van eveneens negen holes. ,,Deze oefenbaan krijgt een kleinere oppervlakte,'' weet Jansen. ,,Op deze manier kunnen we meer natuur sparen. Met het oorspronkelijke plan van een grote achttien holes-baan was dat niet mogelijk.''

Het waterschap laat weten dat het laatste contact met de initiatiefnemers van een halfjaar geleden dateert. ,,We hebben overigens geen bezwaar tegen recreatief gebruik van het gebied, mits dit geen gevaar voor de waterkering oplevert,'' aldus een woordvoerder.

Bron: AD.nl

<< ga een pagina terug