12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfbaan als groene buffer

Gepubliceerd op: 04-07-2008

MONTFOORT - De beste plaats om een golfbaan aan te leggen, is bij de nieuwbouwwijk Rijnenburg. Dat stelt Harrie Schalkwijk, de voorzitter van LTO-Noord afdeling zuidwest.

De gemeente Utrecht is van plan om tussen de Meerndijk en de geplande wijk Rijnenburg 120 hectare te bestemmen voor een groene buffer. Schalkwijk is van mening dat dit een uitgelezen plaats is voor een golfbaan. Hij heeft al contact gehad met de dienst Landelijk Gebied in Utrecht die momenteel plannen uitwerkt voor de invulling van de groenstrook.

Binnenkort legt de LTO ook het verzoek neer bij de gemeente Utrecht om de groene buffer te benutten voor de aanleg van een golfbaan.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort heeft onlangs laten weten de aanleg van een golfbaan ten zuiden van de A12 een goede zaak te vinden, omdat in deze regio nauwelijks gelegenheid is om de sport te beoefenen. Gedacht werd daarbij aan een baan binnen de gemeente. Schalkwijk heeft hiertegen bezwaar gemaakt, omdat veel agrariërs rond Linschoten en Montfoort nu al te weinig grond zouden hebben voor een effectieve bedrijfsvoering.

Het Montfoortse college laat weten dat Rijnenburg grondgebied is van de gemeente Utrecht en dat Schalkwijk daar dus zijn wensen kenbaar moet maken.

Bron: AD.nl

<< ga een pagina terug