12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

25-jarig jubileum RiverWoods Junior Open

Gepubliceerd op: 18-04-2008

Molenschot - Voor maar liefst de 25e keer wordt deze zomer het Dutch Junior International georganiseerd, momenteel bekend als het RiverWoods Junior Open. Van 16 tot en met 19 juli strijdt de top van de internationale jeugd tot 21 jaar op de baan van Golfclub Toxandria om de felbegeerde titel. En daarmee een wildcard voor het KLM Open (jongens) en ABN AMRO Ladies Open (meisjes).

Met het groeien van het aantal golfers is ook dit toernooi gegroeid. Kon je 25 jaar geleden nog deelnemen met handicap 18, nu kom je boven handicap 3 (jongens) en 4 (meisjes) niet meer in aanmerking voor deelname. Niet alleen het golfniveau is gestegen, maar ook de hele ambiance heeft een ontwikkeling doorgemaakt. De tent is ingeruild voor een hotelkamer en er wordt inmiddels gebruik gemaakt van moderne technieken, zoals ‘live scoring'. Ambassadeur van het toernooi, Rolf Muntz, benadrukt dat het toernooi jonge talenten een uitgelezen mogelijkheid biedt om kennis te maken met het topgolf. Het is belangrijk dat jeugdige toppers kunnen ruiken aan de ambiance van een groot toernooi. Hij geeft aan dat de winnaars van dit toernooi ook internationaal succes zullen boeken. Zelf won hij het toernooi in 1989.

RiverWoods, het toonaangevende internationale merk van casual- en sportswear, is hoofdsponsor en naamgever van het grootste internationale jeugd golftoernooi in Nederland. RiverWoods is actief in de golfsport en richt zich onder meer op de bevordering van de populariteit van de golfsport bij de jeugd.

Ook Berthold Rosendahl (algemeen directeur van RiverWoods) geeft aan dat de kracht van het RiverWoods Junior Open de goede mix van gezelligheid en topgolf is. Aan beide aspecten zal ook tijdens de komende editie op de inmiddels bekende RiverWoods wijze invulling worden gegeven.

Publiek is van harte welkom; de toegang is gratis. Spelers en speelsters kunnen zich aanmelden via de website: www.junioropen.nl waarop ook alle nodige informatie te vinden zal zijn.

Bron: Golfnet.nl

<< ga een pagina terug